Prešovská radnica si opäť vyslúžila uznanie a priniesla radosť do sŕdc športuchtivých Prešovčanov. Osvetlenie bežeckej dráhy modernými LED svietidlami v areáli Základnej školy na Šmeralovej ulici sa stalo skutočnosťou.

Mesto Prešov už tradične sprístupňuje širokej verejnosti športoviská, ktoré sú vybudované pri základných školách. Prešovčania všetkých vekových skupín ich s radosťou využívajú. Horšie to je vo večerných hodinách a hlavne v zime, keď športoviská potemnejú... V tomto čase zväčša začínajú tieto plochy žiť ďalším životom, ktorý nemá zväčša so športom nič spoločné. Neosvetlené priestranstvá sú lákadlom pre rôzne skupiny ľudí, ktorí pod rúškom tmy dokážu znepríjemňovať život svojím spoluobčanom. Osvetlenie športoviska nie je v súčasnosti v mestách a obciach na Slovensku bežným štandardom. Hlavne nie tých športových areálov, ktoré sú voľne dostupné vo dne v noci a bez dozoru.

Osvetlenie športoviska

Pekne upravený a veľmi obľúbený ovál bežeckej dráhy ZŠ na Šmeralovej ulici je v súčasnosti k dispozícii bežeckým nadšencom vo dne v noci. A to hlavne vďaka inštalácii LED svietidiel z LED-SOLAR -u. Nové osvetlenie bežeckej dráhy prispelo nielen k predĺženiu času využívania oválu, ale výrazne zvýšilo bezpečnosť na tejto doteraz neosvetlenej ploche.

Projekty na kľúč

Projektanti spoločnosti LED-SOLAR, s.r.o. vypočítali a určili na existujúcu dispozíciu stavby osvetlenie tohto športoviska doslova na mieru. V svietidlách z modelového radu LED Street SII boli použité optiky, ktoré dokážu zabezpečiť kvalitnú distribúciu svetla. Keďže sústava pre osvetlenie bežeckej dráhy využíva LED svietidlá s integrovanou optickou clonou, napriek relatívne nízkym stĺpom nedochádza k oslňovaniu bežcov.

Pracovníci spoločnosti LED-SOLAR, s.r.o. sa vďaka dlhoročným skúsenostiam dokážu úspešne vyrovnať s každou požiadavkou, ktorú so sebou nesie každý projekt pre osvetlenie športoviska. Či už je to osvetlenie multifunkčného ihriska, futbalového štadiónu, tenisového kurtu, plaveckého bazénu či osvetlenie bežeckej dráhy, dôležité je dodržať predpísané normy. LED-SOLAR, s.r.o. má v svojom výrobnom programe LED svietidlá pre osvetlenie každého športoviska a pracovníci projekčného oddelenia sú pripravení odborne poradiť každému záujemcovi.

 

 

crossmenu